Почина таткото на македонскиот композитор и музичар Николче Мицевски.

Тој оваа вест ја објави преку Фејсбук каде додаде дека засекогаш ќе има парче бесмртност со неговата музика

„Мојот учител, мојот идол, мојот татко. Засекогаш ќе си имаш парче бесмртност со твојата музика што ја остави. Патувај со ангелите и свири им таму горе.“, напиша Мицевски.