Пред судот во Косово се појавија трите медицински сестри осомничени за насилство врз постарата жена. На видеото што го обезбеди Клан Косова, се гледаат трите осомничени како влегуваат во судницата.

Во средата Косово беше шокирано од снимката од физичкото насилство што медицинска сестра го правела на една постара жена во Домот за стари лица во Пеќ.

Во врска со случајот се уапсени три лица, осомничената која се гледа како врши насилство, одговорното лице и уште една медицинска сестра.

Останатите двајца се осомничени за делата „давање помош при насилство“, како и „Неовластено фотографирање или снимање“

Од друга страна, Здружението на медицински сестри на Косово одлучи да им ја одземе лиценцата на медицинските сестри кои беа вмешани во претепувањето на постарата жена во Домот за стари лица „Оренда“ во Пеќ.

Оваа одлука доаѓа по итниот состанок што Здружението на медицински сестри на Косово го одржа со обвинителството и Советот за етика.