Горан Јовановски, брат на исчезнатиот Мартин, ја сподели фотографијата направена на денот на неговото исечзнување во Егејско Море на плажата Посиди, на првиот крак од Халкидики.

Тој апелира фотографијата да се споделува, за да помогне околу потрагата по неговиот брат.

Ова е сликата направена од денот на исчезнувањето на мојот брат. Потрагата сè уште е во тек меѓутоа со многу намален капацитет. Потребна ни е поголема покриеност од воздух, копно и вода. Доколку некој има било каква информација и е во можност на било кој начин да помогне во потрагата по мојот брат, слободно исконтактирајте ме. Ве молам споделете ја фотографијата за волонтерите што помагаат да имаат појасна слика, пишува Јовановски.