Официјалниот среден курс денеска изнесува 61,4970 дeнари за едно евро, објави Народната банка на Република Македонија (НБРМ.

Просечниот официјален курс вчера беше 61,6 дeнари за едно евро. Дeнарот денес спрема еврото вреди како и пред еден месец, а 0,2 отсто повеќе од пред една година и на почетокот на оваа година.

Американскиот долар падна, според средниот курс на НБРМ денеска вреди 62,0242 денари, што е за околу два денари помалку од пред околу една недела кога достигна над 64 денари.