Научниците од Универзитет во Оксфорд откриле дека жените кои имаат и може да се пофалат со поголем задник не само што се неверојатно интелигентни, туку и се отпорни на хронични болести.

Имено, истражувањата покажале дека жените со поголеми задници имаат тенденција кон пониско ниво на холестерол и веројатно ќе произведат хормони кои ќе го забрзаат метаболизмот, пишува elitedaily.com.

Студијата исто така покажала дека жените со поголеми задници поретко заболуваат од дијабетес и поретко имаат проблеми со срцето.

Да се има голем задник подразбира и да се има повеќе Омега 3 маснотии кои докажале дека го забрзуваат развојот на мозокот.

Истражувањето, исто така, покажало дека децата кои на свет ги носат мајки со пошироки колкови се интелектуално надмоќни од останатите деца.

Истражувањето е спроведено врз 16 илјади жени.