Поранешниот одбојкар Драган Кобиљски денеска го презеде ранецот и тетратката на 14-годишната ќерка на Ема Кобиљски, која беше убиена во пукање во основното училиште „Владислав Рибникар“ во Белград. Според известувачот на „Блиц“, Кобиљски потоа залепил умреница на вратата од училиштето.

Тој и неговата сопруга рано денеска дошле на местото каде вчера се случила невидена трагедија. Веста за трагедијата го снајде поранешниот одбојкар, а сега тренер на клубот Залау, во Романија.

Да потсетиме, вчера во училиштето „Владислав Рибникар“ се случи трагедија кога Коста Кецмановиќ уби осум врсници и училишен чувар.