Земјотрес ја стресе Македонија денеска на 6-ти јануари околу 16 часот и 50 минути.

Според првичните информации објавени на сајтот на Европско медитерански сеимозлошки центар (ЕМСЦ), земјотресот е со јачина од 2,8 степени по Рихтер и истиот е со епицентар на границата меѓу Македонја, Косово и Србија.

Епицентарот на земјотресот е на само 13 километри од Скопје, на длабочина од 8 километри.