Дејан Дамјановски, татко, брат, пријател, кој за жал неочекувано почина во Швајцарија мора да биде пренесен во Македонија, објавено е на ФБ страната makedonci.ch.

За жал моменталните финансиски средства на фамилијата не се доволни да би го овозможиле транспортот.

– Затоа итно е потребна финансиска поддршка. Да бидеме хумани и да овозможоме да биде пренесен до Македонија. Однапред ви благодариме на хуманоста и чувајте се, објавено е на страната на македонските иселеници од Швајцарија.

За сите оние кои можат и сакаат да помогнат, објавени се следниве информации:

Twint: 076 238 68 87
UBS AG
Kiro Stojkovski
Niederwilerstrasse 13b
5610 Wohlen, Aargau
CH 81 0025 8258 2223 7840 H