Мајката на Коста Кецмановиќ, кој изврши масакр во основното училиште „Владислав Рибникар“ во Белград, беше на сослушување во полицијата.

Пет дена пред масовното убиство, момчето со пријател и мајка му биле надвор од градот на 1 мај, а потоа се вратиле во Белград.

Мајката открива дека не забележала промени во неговото однесување по враќањето во Белград, а следниот ден момчето и сестра му биле на гости кај нивните баба и дедо.

На денот на масовното убиство, 3 мај, мајката им направила појадок на децата и ги разбудила, а ниту тогаш не забележала чудно однесување кај момчето, освен тоа што бил бавен додека доручкувал.

Еден час подоцна се случи масакрот во „Владислав Рибникар“, а мајката на Коста помислила дека нејзиниот син е повреден, по што заминала во училиштето и дознала дека тој е убиецот.