Можноста го направи крадец. Кога 32-годишен косовски државјанин видел пари на банкомат на 28-ми јануари вечерта на улицата Трговачка во хрватскиот крајбрежен град Умаг, срцето му затреперило, објави Јутарљи лист.

Имено, парите биле таму благодарение на невниманието на 31-годишна жена која не ја завршила трансакцијата при уплата на пари на банкомат. Поточно, таа не го потврдила вкупниот износ на депонирани пари, па банкнотите останале да „спијат“ во делот за плаќање на банкоматот.

Косовецот кога го видел тоа не се двоумел многу бидејќи сопственикот на парите штом си заминал тргнал во акција присвојувајќи неколку стотици евра.

Со оглед на тоа дека неговото дело е кривично дело кражба, полицијата интервенирала во случајот откако сопственичката на парите барајќи ги изгубените евра сфатила каде би можеле да бидат.

– Полициски службеници со оперативно работење на терен го откриле идентитетот на сторителот и започнале потрага по него, а на 14 април околу 22:55 часот од страна на полициски службеници од полициската управа Вуковар-Срем бил уапсен при обид да ја премине границата со Србија на граничниот премин Бајаково – велат од полицијата.

Тие наведуваат и дека 32-годишникот го прекршил Законот за странци бидејќи нелегално престојувал во Хрватска, па му била издадена наредба за депортација со точен рок за напуштање.