Познава ли љубовта години? На ова прашање една мајка сигурно одговорила – да.

Имено, загрижена мајка го споделила своето непријатно искуство со надеж дека некој ќе ѝ пружи помош. Нејзиниот млад син е во врска со многу постара жена, и таа воопшто не знае што да прави по тоа прашање.

„Син ми е во сериозна врска со 15 години постара жена од него, не е нешто убава, ниту образована“, рекла загрижената мајка.

„Ова некако би можела да го преживеам, но тој ја носи кај нас дома, навечер се слуша врескање и други непријатни звуци од неговата соба, но таа има дете од претходниот брак и од таа причина никако не можам да ја одобрам оваа врска“, додава таа.

„Можеби сум ограничена во размислувањата, но мислам дека секако треба да си бара еднаков на себе партнер и дека не е нормално едно младо, убаво и образовано момче да се впушти во брак со жена која е целосна спротивност од него, а притоа има и дете. Поради тоа сè повеќе се расправам со син ми, но мислам дека сето ова не е нормално“, заклучила мајката.