Новинарката Јорданка Ивановска-Јоци која е политиколог, искоментира изјава на премиерот Димитар Ковачевски. Избори во 2024 е ставот на Ковачевски на што Јоци вели “Цепки е ќелавово”.

“Таче си го затворил прашањето за нова влада?! Цепки е ќелавово! Уште не конта дека цела земја е на два-три кредита, преку qurac ни се лопови и дека лонецот клокоти и ќе избие како вулкан после 1 јули и ,,блоковите 1,2,3,4 на регулаторна” и на она ружноно Бислимовски.

Не чул Таче за онаа легендарна изјава на Рада – ,,народот дава, народот зема”. Почекај си, ќе видиш! Не вмровци, сите ќе излезат да им го земат скалпот на СДСМ!”, напиша Јоци.