Голем пожар кој избувна во околината на Прешево, во непосредна близина на автопатот Е-75, меѓу стариот пат Бујановац – Прешево, гори речиси два часа.

Под закана е зимзелената шума, популарно место за излет на жителите на Прешево.

– Координативното тело за Прешево, Бујановац и Медвеѓа е во постојан контакт со МВР и состојбата се следи, јавуваат медиумите.

Како што јавува дописникот на РТС од терен, во близина на локацијата каде беснее пожарот има стари ненаселени згради.

Пожарот кој зафати поголема површина и густ чад се видливи од автопатот и од граничниот премин Прешево.