Избирачкото место Грбавица во Сараево, месна заедница Грбавица 1 во Босна и Херцеговина, денеска беше привремено затворено.

Една жена, родена 1941 година, за жал починала откако добила епилептичен напад на самиот влез на гласачкото место.

Службите за итна помош и полицијата излегле на терен.

Лекарите дале се од себе да се обидат да ја спасат жената, но по еден час реанимација, за жал, немало начин да ја спасат.

📸

📸