Момче (5 годишно) починало во унгарскиот град Варпалота откако кучешки поводник му се завиткало околу вратот, јавува 24.hu.

Окружниот полициски оддел објави дека добиле итен повик вчера во 15:30 часот дека на момче му е потребна медицинска помош во станбена зграда во Варпалота. Лекарите од итната медицинска помош долго време се бореле за животот на момчето, но за жал, не успеале да го спасат.

Унгарските медиуми јавуваат дека момчето си играло со браќата и сестрите кога поводникот му се замотал околу вратот. Децата ѝ рекле на дадилката дека не е добро, а таа веднаш се јавила на 911.

Полицијата ги истражува околностите на смртта на момчето како дел од кривичната постапка поради сомнение за несовесно доведување во опасност.

📸

📸