Скопјанката Деса Николовска на својот ФБ профил објави снимка од змија која таа денеска ја фотографирала.

Змијата била на главната улица во Лисиче, на последната автобуска станица од автобусот со број 7.

Николовска предупредува дека со затоплување на времето змиите се раздвижени, па иако не е вообичаено да ги има среде населено место, тоа не е исклучено.

Оттука, вели таа, заштитете си го проозрците и вратите за да не ви случи непријатно изненадување.