Поранешниот претседател и поранешен премиер на Албанија, Сали Бериша на Фејсбук го искоментира големиот антивладин протест кој вчера се случи во Скопје.

– Еве што се случува кога „исчурениот“ шегаџија влегува во кавги по самити. 50.000 луѓе протестираат во Скопје против нивниот премиер кој молчеше кога Рама, шегаџијата без сол, му рече на канцеларот Шолц, овој е премиерот на Западна Бугарија, напиша Бериша.