Иако веројатно првата помисла на споменувањето на пејачот Дарио Панковски е дека одамна се повлече од Македонската музичка сцена сепак, пејачот и понатаму е активен на ова поле.

Пејачот не се експонира медиумски, а во јавноста е присутен само тогаш кога има да пренесе важна порака со суштинско значење.

Со таква намена беше и неговото гостување во естрадниот магазин Бекстејџ по повод неговата најнова песна ,,Какви се овие времиња” а во интервјуто за ТВ магазинот посочи ,,Јас сум тој што ја кажува вистината. Работите не одат на добро.’’

Целото интервју погледнете го во продолжение: