Уругвај и Јужна Кореја одиграа попладнево нерешено 0-0 во рамки на првото коло во групата Х на Светското првенство во Катар.

Но најмногу внимание привлекоа петте последни играчи во обраната на Јужна Кореја кои носеа презиме. Ким беше на голот, на стоперските, но и бековските позиции.

Целата ситуацијата интересно ја проследи италијански коментатор кој притоа успеа истите и да ги римува.