Бојан Бабиќ (38) кој загина во саботата при излетување на автомобил марка БМВ кај местото Ситница во Босна и Херцеговина по потекло бил од тие краишта, а работел во Швајцарија од каде дошол на одмор.

Ова за „Независне новине“ го кажале негови познаници кои нагласуваат дека тој бил доблесен и чесен човек.

„Бојан ги остави сопругата и трите малолетни деца, односно син и две ќерки. Тој е родум блиску до селото каде што е загина“, велат соговорниците на „Независне новини“.

Бабиќ, додаваат, имал место на живеење во Бања Лука, со тоа што работел во Швајцарија, а сите ќе го паметат како вреден работник и домаќин, како и примерен сопруг и татко. Мештаните на Ситница велат дека се работи за страшна несреќа.

„Се работи за BMW со швајцарски таблички. Штом се разбудив слушнав дека се случило. Несреќата била од правец на Ситница кон Бунареви, односно Бања Лука“, велат жители на Ситница.

Трагедијата се случила околу 5:50 часот, а истрагата ја вршела полицијата од Рибник.