Министерот за економија Крешник Бектеши реагираше кога при посетата на Албанија го нарекоа „македонски министер“.

Новинарка поставувајќи прашање на Бектеши му се обрати со зборовите „македонски министер“, по што тој веднаш реагирал и одговорил.

Новинарката: Имав прашање до македонскиот министер…

Бектеши: Извинете, јас сум министер на Cеверна Македонија, не сум Македонец, јас сум Албанец.