Фолк пејачот Аца Лукас собра илјадници луѓе на концерт во сараевска „Зетра“. „Најголемата забава на Балканот“ е името на турнејата што Лукас ќе ја направи низ регионот.

Публиката во Зетра испеа дел од познатите хитови како “Voliš li me”, “Nisam preživeo”, “Kafana na Balkanu”, “Bele ruže”, “Pesma od bola”, “Da me je ona volela” и многу други.

Заедно со сопствените песни, Аца отпеа и делови од нумери од Оливер Драгоевиќ, Индекс, Џеј Рамадановски и други популарни изведувачи од поранешна Југославија.

Лукас неодамна ја објави автобиографската книга „Ова сум јас“, која ќе биде преведена во серијалот и филмот „Таверна на Балканот“ и албумот „Приспивна песна за сериозни бебиња“.

📸

📸

📸

📸

📸

📸

📸

📸

📸

📸

📸

📸