Во сообраќајната незгода која околу 12:20 часот денеска се случила на железничкиот премин кај поранешна „Порцеланка“ во Велес, според првичните информации на Итна медицинска помош има многу повредени и нивни екипи се наоѓаат на лице место.

До сега, 12 повредени пациенти се транспортирани во велешка болница.

– Патничко комбе удри во железничко превозно средство на преминот на пругата кај поранешна „Порцеланка“, објавија локалните медиуми.

Со повеќе информации во најскоро време.