Голем пожар избувна во ноќен клуб во Косторама во Русија. Според последните информации од руските медиуми, има најмалку 13 жртви.

Пожарот зафатил околу 3,5 илјади метри квадратни површина. Евакуирани биле 250 лица.

Руските медиуми пишуваат дека најверојатно причина за пожарот е употребата на пиротехнички средства во ноќниот клуб. Од објектот се евакуирани вкупно 250 гости, како и 15 жители на блиската станбена зграда.

Во гаснењето на пожарот учествувале 50 лица и 20 оперативци, информираат од противпожарната служба.

Претставник на полицијата соопшти дека се трага по гостинот кој употребил пиротехнички пиштол во ресторанот.