Чамец со четири лица се превртел синоќа околу 22:30 часот на Дунав, а само еден од нив успеал да исплива на брегот, додека тројца се водат за исчезнати.

К.М.(37) кој успеал да се извлече, според очевидци, бил изгребан и каллив кога посегнал по блиската грмушка и побарал помош.

– Пливаше нагоре и излезе од реката на висината на Крњача на левиот брег на Дунав. Залутал низ грмушките над насипот, ја видел светлината на куќите, дошол до првите куќи, изгребан, каллив и ја пријавил несреќата, вели очевидец.

Како што дознаваме, несреќата најверојатно се случила поради силни струи и големи бранови на Дунав.

Речната полиција трага по три исчезнати лица кои не допливале до брегот. Станува збор за М.М. (37), Т.Н.(35) и Н.М.(36).