Во Дневникот на државната Радио телевизија на Црна Гора (РТЦГ) вечерва за време на емитувањето на прилогот од комеморацијата во Цетиње се слушна неколку секунди смеа на која претходеше реченицата „Ти се колнам“.

Уредничката на Дневникот подоцна изјави дека имало техничка грешка при емитувањето на прилогот и дека несоодветниот тон дошол од друго телевизиско студио.

– Се извинуваме за таа грешка. Раководството на РТЦГ порачува дека веднаш е покрената постапка против одговорното лице, вели уредничката на Дневникот.

Снимката можете да ја ПОГЛЕДНЕТЕ ТУКА