Единаесетгодишно девојче морало да биде спасено од пожарникарите на Кипар откако паднала во бунар во дворот од својот дом во областа Лакатамија.

Според претставникот на Кипарската противпожарна служба, малото девојче заедно со нејзината сестра, која има 9 години, завршиле на дното од бунарот додека си играле.

Помалата сестра дури се осмелила и се качила по јажето, се искачила дури 40 метри до површината за да ги извести родителите дека нејзината сестра е сѐ уште долу.

Противпожарната служба на Кипар алармираше и до приватни лица и до сите надлежни владини агенции да ги прегледаат и обезбедат отворените бунари, бидејќи, како што вели портпаролот, следниот пат „нема да имаме толку среќа“.