Застрашувачка толпа ја прекина новогодишната прослава во Сиднеј откако стотици луѓе беа заглавени обидувајќи се да поминат низ оградите, во делот со билети, каде што има подобар поглед на новогодишниот огномет.

„Луѓето ме газеа, додека бев на земја со уште десетина други, а некои трчаа преку мене, Изгубив рамнотежа кога бев турнат на земја и паднав на други двајца“, вели еден од Австралијанците.

На крај е повикан Одредот за јавен ред и мереди на полицијата на Нов Јужен Велс за да преземе контрола над ситуацијата. Уште не е познато дали има повредени.

📸

📸

📸

📸

📸

📸