Обвинетиот Срето Пајиќ, роден 1991 година во Сараево, бил уапсен по прекршување на мерките забрана и повеќемесечно бегство, а по меѓународна потерница, на подрачјето на Куманово, соопштија босанските медиуми.

Тој е еден од обвинетите во случајот со кодно име „Волан“, во кој се опфатени неколку лица обвинети за организиран криминал поврзан со кражба на голем број скапи автомобили во Босна и Херцеговина.

-По екстрадицијата на обвинетиот, Судот на БиХ му одредил мерка притвор во траење до две години, што му овозможило понатамошно процесуирање на обвинетиот врз основа на обвинение во кое се товари за повеќе кривични дела, како што се организирана кражба на скапи моторни возила во Босна и Херцеговина, соопштило тамошното Обвинителство.