Почетокот на зимската сезона редовно носи прашања за цените на зимските центри, а често цените на српските планини привлекуваат големо внимание бидејќи знаат дека одат до плафон.

Сега на социјалната мрежа Твитер се појави фотографија од сметката од Златибор заедно со фотографија од оброкот.

Имено, како што можете да видите на сметката, тоа се ќофтиња со кајмак и салата, а има и кафе. Што се однесува до цените, тие се навистина достапни, како што забележаа корисниците на оваа мрежа.

Еспресо со млеко е 170 динари (90 денари), уштипци на кајмак 790 динари (415 денари), шопска салата 270 динари (145 денари), а вкупната сметка била 1.230 динари (650 денари).

Вкупната сметка била 1.230 динари (650 денари)

Ова ги изненади некои луѓе, па велат дека овие цени не се многу високи, со оглед на тоа што во Златибор и Копаоник знаеле да наплаќаат многу повеќе за слични оброци.

„Зошто ти секогаш, што и каде и да јадеш, поминуваш евтино и поволно“, е еден од коментарите под оваа објава.