Вечерва е последната ноќ во 2022 година и полека целата планета влегува во новата (се надеваме поубава) 2023 година.

На плоштадот „Македонија“ во главниот град се собрани граѓани кои Новата година ќе ја дочекаат со настап на македонските уметници.

📸

📸

📸

📸

📸